„Efectul Zelenski”. Macron îl copiază pe președintele Ucrainei?

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit „trendsetter” în rândul șefilor de stat aflați în căutare de popularitate. Cum este, din câte se poate observa, cazul omologului său francez Emmanuel Macron.

Îmbrăcat cu un hanorac negru care poartă sigla unei unități de elită a parașutiștilor sau ipostaziat într-un gest de istovire la masa de lucru, fotografiile recente ale președintelui Macron se aseamănă izbitor cu ale altor lideri din timpul războaielor.

„Efectul Zelenski”, a scris pe Twitter Raphael Grably, un reporter la BFM, ca răspuns la un pictorial realizat duminică și publicat online de Soazig de la Moissonnière, fotograful oficial al președintelui, care ne arată un Macron nebărbierit în biroul său din Elysée.

Colaj foto: The Times

Într-un alt set de fotografii, Emmanuel Macron, care speră să fie reales în funcție luna viitoare, stă cu ochii închiși, într-o postură de oboseală psihică, fricționându-și sprâncenele. Imaginea amintește de-o fotografie a președintelui american John F. Kennedy din timpul unei convorbiri tensionate cu Nikita Hrușciov în 1961.

Președintele francez a încercat în mod repetat să stabilească un dialog cu Vladimir Putin, însă eforturile sale diplomatice au primit până acum puțină atenție la Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here