Prima Doamnă a Ucrainei: „Mă tem pentru soţul meu”

Foto: Wikimedia Commons

Într-o corespondenţă scrisă dintr-o locaţie nedezvăluită, Olena Zelenskaia, prima doamnă a Ucrainei, a declarat pentru ABC News că se teme pentru siguranţa soţului ei, Vladimir Zelenski, şi dă vina pe Occident pentru că i-a permis preşedintelui rus, Vladimir Putin, să devină din ce în ce mai violent, relatează tca/dpa, potrivit Agerpres.

”Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soţul meu”, a declarat Zelenska.

În vârstă de 44 de ani, soţia preşedintelui ucrainean a declarat că îşi sună soţul în fiecare dimineaţă, dar numai după ce se roagă pentru bunăstarea lui. Ea a mai spus că ştie că soţul ei, cu care este căsătorită de 18 ani, este puternic şi capabil să apere ţara pe care o iubeşte.

Zelenska a calificat atacul Rusiei asupra Ucrainei drept un „genocid”, scriind despre loviturile asupra unor obiective civile, inclusiv o maternitate din oraşul Mariupol. De asemenea, ea le-a cerut femeilor din America ”să sprijine femeile şi copiii ucraineni care au scăpat din război şi care caută un adăpost în ţara voastră”.

Rămânând pe acceaşi lungime de undă cu soţul ei, prima doamnă a Ucrainei a pledat pe lângă NATO să pună capăt atacurilor aeriene ruseşti şi ”să ne închidă cerul”.

NATO a rezistat să desfăşoare sprijin aerian de teamă să nu declanşeze un război mondial prin confruntarea directă cu forţele ruseşti. Nici planul ca Polonia să furnizeze Ucrainei avioane de luptă nu s-a materializat, aminteşte sursa citată.

Zelenska a făcut apel la cetăţenii ţărilor democratice ale lumii să le ceară liderilor lor să ia măsuri împotriva lui Putin şi să-i tragă la răspundere pe oficialii lor aleşi pentru că au „asistat în tăcere timp de decenii” la creşterea puterii şi tiraniei Rusiei.

„Trebuie să oprim acest lucru”, a spus ea. „Prin ‘noi’, mă refer la întreaga lume”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here