Elena Lasconi ameninţă cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Naţional USR

Sursa: Facebook

Elena Lasconi, candidat pentru şefia USR după retragerea lui Cătălin Drulă, pune trei condiţii pentru a candida la alegerile prezidenţiale: să fie aleasă preşedinte al USR, să aibă majoritate în Biroul Naţional al partidului şi să poată impune un nou secretar general. ”Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat”, afirmă Elena Lasconi în emisiunea Insdier politic, care va fu difuzată sâmbătă, de la ora 12.00, la Prima TV. În cazul în care va fi aleasă preşedinte al USR, dar fără să aibă majoritate în Biroul Naţional, Elena Lasconi spune că va demisiona a doua zi din fruntea partidului şi nu va intra în cursa pentru Cotroceni. Secretarul General al partidului este ales cu două treimi din voturi de Biroul Naţional, notează News.ro.

Insider politic: Vă doriţi să fiţi şefa USR?
Elena Lasconi: Cred că e cea mai bună soluţie. Eu alta nu văd. De ce spun asta? Pentru că majoritatea colegilor mei – acum o să vedem şi prin vot – consideră că aş fi potrivită pentru o candidatură la prezidenţiale. Ei, şi dacă sunt pregătită pentru o candidatură la prezidenţiale, într-o luptă atât de grea, ai nevoie de toate instrumentele puterii, şi anume: să fii preşedinte, să ai Biroul Naţional şi să ai secretariatul general. Puneţi-vă în locul meu! Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, care are multă responsabilitate în spinare, foarte multă, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat.
De propriul partid?
Lasconi: E foarte posibil. De ce nu?
S-a întâmplat asta în USR?
Lasconi: Eu sunt absolut convinsă că da, numai că nu o să vocalizez acum.
Ce faceţi dacă vinerea viitoare sunteţi aleasă preşedintele USR, iar sâmbătă constataţi că nu aveţi majoritate în Biroul Naţional?
Lasconi: Aştept duminica, să văd dacă pot să fac o majoritate în Biroul Naţional. Dacă nu, îmi voi da demisia. Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!
Vă daţi demisia a doua zi după ce sunteţi aleasă preşedinte?
Lasconi: Da.
Deci fie vă dau colegii puterea totală în partid, fie nu acceptaţi să fiţi preşedinte.
Lasconi: Dar nu este totală. Este majoritară.
Majoritar înseamnă total.
Lasconi: Total înseamnă să ai 100%.
Dacă ai 50% plus 1 poţi să conduci. Şi domnul Drulă avea aceeaşi majoritate.
Lasconi: La fel se întâmplă şi în celelalte partide.
Dar dumneavoastră vă doriţi să fiţi un partid altfel, nu ca restul.
Lasconi: Bineînţeles că suntem altfel. Dar gândiţi-vă că intri într-o competiţie electorală. Nu-ţi poţi permite să nu ai toată puterea partidului de partea ta. Şi toţi oamenii să meargă
înainte cu tine.
Şi dacă nu aveţi majoritate în Biroul Naţional nu mai candidaţi nici la prezidenţiale?
Lasconi: Nu! Asta am şi spus. Dar totuşi cred că o să am majoritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here