Elena Udrea spune că a mai vorbit în ultima vreme cu fosta șefă a DIICOT Alina Bica și că, din câte știe, aceasta „nu mai calcă” în România.

Am mai vorbit, da (cu Alina Bica, n.r.)”, a declarat Elena Udrea luni, la Curtea de Apel București, unde s-a judecat un termen din dosarul în care este implicată alături de jurnalistul Dan Andronic, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă fosta șefă a DIICOT se întoarce în România, Udrea a spus: „O să vă rog să o întrebați pe ea. Din câte știu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.

Alina Bica a fost arestată în Costa Rica, în octombrie anul trecut, odată cu Elena Udrea, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători. Fostul ministru al Turismului s-a întors recent în țară.

De altfel, fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunțat, în iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România și că urmează să solicite azil politic în altă țară, nu în Costa Rica.

Elena Udrea a fost audiată luni, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind mita de 5 milioane de euro. Dosarul a fost retrimis în judecată după ce judecătorii ÎCCJ au anulat o parte din probe.

S-au pus concluzii în ceea ce privește probele depuse în camera preliminară, cererile și excepțiile depuse în camera preliminară. (…) A fost o dezbatere cu argumente frumoasă, care a durat ceva, și speranța este că acest dosar se va întoarce din nou la procurori, așa cum a fost întors în luna februarie de către ÎCCJ. Acest dosar este acela despre care procurorul Mihaiela Iorga Moraru a declarat că au fost făcute presiuni asupra dânsei să mă aresteze a treia oară, presiuni făcute de către dna Kovesi. ÎCCJ a trimis în februarie înapoi la procurori, pentru că este un dosar prost făcut. Speranța mea este că se va întoarce la procurori și în urma unei analize serioase și fără ranchiună vor închide acest dosar”, a spus Elena Udrea.

Referindu-se la acuzațiile procurorilor DNA, Udrea a explicat: „Este vorba despre banii dați în campania din 2012 la PDL București, pentru alegerile locale. Despre acești bani este vorba”.

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Faptele legate de pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială, susţin anchetatorii.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here