Elon Musk, avertisment cutremurător: Civilizația se va prăbuși. Lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze

Elon Musk

Vorbind la o conferință de energie din Norvegia, Elon Musk a declarat că lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze pentru a susține civilizația, dezvoltând în același timp surse durabile de energie, informează Reuters.

„În mod realist, cred că trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că altfel civilizația se va prăbuși”, a spus Musk reporterilor în finalul conferinței.

Întrebat dacă Norvegia ar trebui să continue să foreze pentru petrol și gaze, Musk a spus: „Cred că este necesară o explorare suplimentară în acest moment”.

„Una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat vreodată lumea este tranziția la energie durabilă și la o economie durabilă”, a spus el. „Va dura câteva decenii pentru a se finaliza”.

El a spus că generarea de energie eoliană offshore în Marea Nordului, combinată cu baterii staționare, ar putea deveni o sursă cheie de energie. „Ar putea oferi o sursă de energie puternică și durabilă în timpul iernii”, a spus el.

Musk a dat recent și un interviu în publicația americană Wall Street Journal, în timpul căruia a dat un avertisment omenirii. El a spus că civilizația umană se va sfârși, dacă populația lumii nu crește.

Vorbind despre cea mai nouă inovație a sa, robotul Tesla Bot, Elon Musk a afirmat că humanoidul are potențialul de a fi un substitut al muncii oamenilor, potrivit Independent.

”Nu sunt destui oameni, nu pot sublinia suficient acest aspect”, a spus Musk. El și-a reiterat acum afirmația despre populația lumii, spunând că oamenii trebuie să aibă mai mulți copii, pentru ca civilizația umană să supraviețuiască.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here