Elon Musk, avertizat de UE că Twitter va fi interzis dacă nu va modera conţinutul conform regulilor europene

Uniunea Europeană l-a avertizat pe Elon Musk că va interzice Twitter, dacă miliardarul nu va respecta regulile sale stricte privind moderarea conţinutului, declanşând un conflict de reglementare asupra viitorului platformei de socializare, a informat miercuri Financial Times, citat de Reuters.

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a transmis avertismentul în timpul unei întâlniri video cu Musk de miercuri, a relatat FT, citând persoane care cunosc discuţia.

Breton i-a spus lui Musk că trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv renunţarea la o abordare ”arbitrară” a restabilirii conturilor utilizatorilor interzişi şi acceptarea unui ”audit independent amplu” al platformei, până anul viitor, potrivit raportului.

Potrivit unui transcript al conversaţiei cu Musk, pus ulterior la dispoziţia Reuters de Breton, comisarul a spus că Twitter se confruntă cu ”o muncă uriaşă” pentru a se conforma reglementărilor europene, relatează News.ro.
Mai este de lucru enorm, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conţinutului şi să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre şi să limiteze publicitatea direcţionată”, i-a spus Breton lui Musk.

Breton şi Musk au convenit că UE va efectua un ”test de stres” la sediul Twitter, la începutul anului 2023, pentru a evalua conformitatea Twitter cu regulile UE.

Breton l-a îndemnat anterior pe Musk să respecte regulile importante ale UE împotriva discursului instigator la ură şi a dezinformarii online.

De asemenea, comisarul de Justiţie al Comisiei Europene, Didier Reynders, a exprimat comentarii similare.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here