Elveția interzice toate evenimentele publice majore

Autoritățile de la Berna au decis, vineri, să interzică până pe 15 martie cel puţin toate evenimentele publice şi private care reunesc peste 1.000 de persoane, în scopul limitării transmiterii noului coronavirus, informează AFP.

„Din cauza situaţiei actuale şi a propagării coronavirusului, Consiliul Federal (guvernul elveţian) a decis să declare situaţia cu care se confruntă în prezent Elveţia drept ”situaţie specială” în sensul legii referitoare la epidemii şi (…) să interzică manifestările publice şi private care adună simultan peste 1.000 de persoane”, potrivit unui comunicat al guvernului.

Interdicţia intră în vigoare imediat şi se va aplica cel puţin până pe 15 martie.

„Aceste măsuri s-au dovedit eficiente în alte ţări” şi sunt conforme cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat ministrul elveţian al Sănătăţii, Alain Berset, cu prilejul unei conferinţe de presă.

În cazul manifestărilor la care participă mai puţin de 1.000 de persoane, organizatorii trebuie, în colaborare cu autorităţile, să evalueze riscurile pentru a stabili dacă pot sau nu organiza evenimentul respectiv.

„În ultimele zile, am observat că numărul cazurilor a crescut foarte mult în lume (…), în special în ţările vecine cu Elveţia, precum Italia şi Germania”, a declarat Berset jurnaliştilor.

„Chiar dacă autorităţile din aceste ţări fac toate eforturile pentru a controla situaţia, lucrurile încep să le scape din mână”, a subliniat acesta.

Începând de marţi, Elveţia se numără printre ţările afectate de epidemia de Covid-19: „Este o evoluţie care nu ne surprinde” şi „avem 15 persoane testate pozitiv”, a precizat Berset.

„Trebuie să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri în următoarele zile”, a avertizat acesta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here