Emil Hurezeanu a primit, la Viena, Marea Cruce a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania

Sursa; Facebook

Ambasadorul Emil Hurezeanu a primit, la Viena, Marea Cruce a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania. Distincția îi fusese acordată la 21 iulie de preşedintele federal, Frank-Walter Steinmaier, pentru contribuţia deosebită adusă, în perioada 2015-2021, la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania, transmite Agerpres.

Ceremonia a avut loc la 18 octombrie la reşedinţa ambasadorului Germaniei la Viena, informează, vineri, Ambasada României în Austria pe pagina de Facebook.

Discursul de laudatio a fost susţinut de Ioan Holender, fostul director al Operei de la Viena, respectiv al Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Acesta a evocat principalele momente din parcursul profesional şi personal ale jurnalistului, publicistului, diplomatului şi, nu în ultimul rând, omului de cultură Emil Hurezeanu, menţionând şi experienţele sale personale din anii pe care acesta i-a petrecut la Berlin, când a luat parte la evenimente şi dezbateri organizate de Emil Hurezeanu cu filosofi şi oameni de cultură de renume internaţională, precum filozoful Peter Sloterdijk sau violonista Anne Sophie Mutter.

Holender a subliniat că Emil Hurezeanu a transformat scena Ambasadei României la Berlin nu doar într-un loc de încrucişări politice şi diplomatice, ci şi într-una a dezbaterilor şi întâlnirilor intelectuale şi culturale, demonstrând, astfel, rolul important al diplomaţiei publice în consolidarea relaţiilor bilaterale dintre state.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai cercurilor politice, diplomatice, culturale, respectiv ai societăţii civile din Austria.

Emil Hurezeanu a fost ambasadorul României în Germania în perioada 2015-2021, iar în prezent este ambasadorul României în Austria.

Gazoductul cu gaze imaginare. România ar fi putut oferi un scut energetic R. Moldova, dar se mișcă în ritm de melc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here