Eugen Teodorovici
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Finanțelor, în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici i-a îndemnat, miercuri seara, pe români să vină la vot pe 6 decenbrie, promițând că „în prima zi a noului mandat se va declanșa procedura de suspendare”.

„Veniți pe 6 la vot și în prima zi a noului mandat se va declanșa procedura de suspendare”, a spus Teodorovici.

Prezent în studio, Călin Popescu Tariceanu s-a declarat de acord cu suspendarea lui Iohannis: „Măsura care se impune este de suspendare a președintelui, este un punct de vedere pe care îl am de multă vreme. Președintele nu este la prima abatere de acest gen.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat tot miercuri seara, la Aleph News, că Iohannis „întrunește toate condițiile pentru a fi suspendat”.

În cursul zilei de miercuri, Adrian Năstase s-a plâns că „nu are cine” să îl suspende pe Iohannis după declarațiile președintelui de marți seara.

„Ceea ce face Iohannis, în această campanie electorală, este inadmisibil. Prin atitudinea lui și prin declarațiile pe care le face, el discreditează instituția de Președinte al României. De aceea, vă îndemn, încă o dată, mergeți la vot, înțelegând că prin votul vostru veți da și un vot de neîncredere pentru Iohannis. Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat. Din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”, a scris Năstase pe blog.

Klaus Iohannis a făcut precizări tranșante, miercuri, într-o conferință de presă după ce i s-a reproșat că „nu este echidistant politic”.

„Nu stiu de unde ați scos asta cu echidistanța politică. Cunosc destul de bine Constituția, președintele nu poate să fie membru de partid, dar asta nu înseamnă că președintele trebuie să fie un mut sau să nu aibă opinii politice.

Am făcut afirmații de apreciere legat de activitatea PNL, care s-a zbătut foarte mult și tot a mișcat lucruri. Nu le-a mișcat pe toate, mai ales că a avut frâna PSD în Parlament.

Am fost foarte franc, am arătat ce prost a guvernat PSD și am făcut afirmații de apreciere la activitatea PNL, care s-a zbătut foarte tare. Cred că înainte de alegeri românii așteaptă de la mine să le spun cum văd lucrurile. Cum vă imaginați să stau să mă uit la lună, sau la stele, sau la soare și să nu spun ce se întâmplă. Președintele veghează la buna funcționare a statului, unde sunt și partide, și diverse autorități, și PSD tot a guvernat prost. Acum am spus mai franc ce am de spus”, a răspuns Iohannis.

2 COMENTARII

  1. Asta este finalitatea muncii zecilor de postaci psd care au publicat in ultima luna indemnuri cu ‘Iohanis trebuie suspendat!” ??? Vaaaai, ce stupid! psd cam simte ca a inceput sa piarda procente in mediul rural -in urban este deja depasit!- si se reintoarce la politica de pe vremea lui Dragnea: Iohannis este rau, Iohanis musca, Iohanis trebuie pus in lant… 🙂 nu mai prinde stimati psd isti, nu mai prinde , sunt fumate toate! Mai citit constitutia si documentati-va !!! Oricum indemnul este bun, cu cat mai multi la vot cu atat mai putin udmr, proromania si pmp in Parlament…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here