Marcel Vela, propus ministru la Interne, a promis că Dosarul 10 August va fi desecretizat când PNL va ajunge la putere

Marcel Vela, propus de Ludovic Orban pentru funcția de ministrul al Internelor, spunea în august anul acesta că raportul MAI privind înăbușirea violentă a protestului diasporei din 10 august 2018 va fi desecretizat când un liberal va ajunge la Interne.

„Dupa desecretizare, opinia publica va realiza cine a fost in spatele acestor manipulari care au aruncat o pata urata pe imaginea Romaniei”, spunea Marcel Vela pe 7 august 2019.

„Acum un an, dupa mitingul din 10 august 2018, am incercat sa aflu, in calitate de presedinte al Comisiei de specialitate din Senat, cine au fost cei care au produs diversiunile din Piata Victoriei, soldate cu violentele interlopilor si ale huliganilor din galeriile de fotbal impotriva jandarmilor, cat si ale jandarmilor impotriva cetatenilor pasnici. Am realizat ca am avut de-a face cu o diversiune care a pus intr-o lumina negativa diaspora si intreaga Romanie.

Carmen Dan a refuzat desecretizarea Raportului legat de derularea evenimentelor ‪din 10 august,‬ primit la Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Senat cu regim de document clasificat.

Inainte de incercarea de a o audia in luna septembrie 2018, Partidul Social Democrat a mutat abuziv si in graba Comisia de la PNL la PSD, cu ajutorul voturilor ALDE si UDMR, iar Carmen Dan a ramas in fruntea MAI, a secretizat si ingropat in continuare manipularile ‪din 10 august‬.

Solicit public noului ministru interimar, Mihai Fifor, desecretizarea intregului Raport MAI cu privire la mitingul din 10 august 2018, pentru a se afla macar acum adevarul, la un an de la protestele din Piata Victoriei.

Fiind secretizat, nu pot sa dau detalii din el, dar dupa desecretizare, opinia publica va realiza cine a fost in spatele acestor manipulari care au aruncat o pata urata pe imaginea Romaniei.

Pot sa-i spun, insa, colegial, senatorului Mihai Fifor ca singurele informatii secrete sunt numele si functiile unor ofiteri, ce pot fi blurate inainte de desecretizare, si ca, oricum, Raportul va fi facut public de un viitor ministru liberal.

Este in interesul MAI, al Jandarmeriei si chiar al PSD sa aflam vinovatii din 10 august 2018 si pe toti cei care au gresit ori au compromis intentionat un protest pasnic si democratic.

Doar asa, o pagina neagra din istoria democratiei din Romania nu se va mai repeta!”, era mesajul integral al lui Vela.

Rămâne de văzut dacă Guvernul Orban va trece la votul din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here