Medaliile luate de România la Campionatul European de Gimnastică

Sursa: Wikipedia

România a încheiat, duminică, participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, din care opt sunt de aur, transmite News.ro.

Larisa Iordache, patru medalii, din care două de aur, după trei ani de pauză. Ana Bărbosu, şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la CE.

Duminică au avut loc finalele pe aparate, iar bilanţul medaliilor tricolore la CE de la Mersin este următorul:

Senioare

  • Aur – Larisa Iordache (bârnă şi sol);
  • Argint – pe echipe, Larisa Iordache (sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă).

Junioare

  • Aur – pe echipe, Ana Bărbosu – individual-compus, plus patru în finalele pe aparate;
  • Argint – Maria Ceplinschi (individual-compus şi sol);
  • Bronz – Andreea Preda (bârnă).   

Nota iniţială a Larisei Iordache acordată la sol, 13.050, a fost contestată de antrenorii României, şi s-a transfomat în 13.450, cu 0.350 peste adversara din Turcia, care era considerată campioană europeană în prima fază.

România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care s-au încheiat duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie – aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.

În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here