Evgheni Prigojin: Bahmut e înconjurat de forţele ruse. Fondatorul Wagner îi cere lui Zelenski să-şi retragă trupele

Sursa: Twitter

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, declară într-o înregistrare video publicată vineri că oraşul ucrainean Bahmut este „practic înconjurat” de forţele ruseşti, iar ucrainenii mai au acces la un singur drum de ieşire din oraş, transmite News.ro.

În videoclip, Prigojin îi cere preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea forţelor din oraşul pe care Rusia încearcă de luni de zile să îl captureze.

Potrivit CNN, forţele ruseşti au aruncat în aer în cursul nopţii un pod-cheie care lega oraşul asediat Bahmut de satul Hromove, aflat în apropiere. Poliţia din oraşul Konstantinivka a declarat pentru CNN că speră să repare podul în următoarele zile, deoarece este o arteră vitală pentru extragerea civililor şi pentru transportul proviziilor. Podul era, de asemenea, ultima rută principală de aprovizionare de la Bahmut către oraşul Ceasiv Iar.

Militarii ucraineni încă mai pot avea acces la Bahmut pe drumuri de pământ şi câmpuri.

Un ordin de evacuare obligatorie este în vigoare în regiunea Doneţk, iar aproximativ 5.000 de persoane au rămas în Bahmut, potrivit oficialilor ucraineni.

Forţele ruseşti avansează spre Bahmut, dar armata ucraineană afirmă că îşi menţine poziţia în bătălia pentru oraşul din est şi că nu intenţionează să se retragă.

Luptele de la Bahmut, „fără încetare” / SUA pregăteşte un nou ajutor militar pentru Ucraina

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here