Firea va fi audiată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării după un articol din Universul.net

Inquam Photos / Octav Ganea

În urma articolului publicat de Universul.net, care semnala faptul că primarul general al Capitalei a folosit sintagma ”bar de negri”, Gabriela Firea va fi chemată pentru o audiere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Firea a folosit această comparație când a descris biroul lui Ludovic Orban, din vremea când era viceprimar al Capitalei.

„De când era viceprimar, stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, a declarat săptămâna trecută Gabriela Firea într-un schimb de replici cu șeful Guvernului.

Expresia „bar de negri” are conotații rasiste și se referă la legile care au impus segregarea rasială în sudul Statelor Unite la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX.

Președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a precizat că instituția pe care o conduce s-a sesizat în urma articolului apărut pe Universul.net și că după audierea Gabrielei Firea se va întocmi o comisie pentru a dezbate în legătură cu limbajul folosit de primar.

„Săptămâna viitoare vom avea o audiere în acest caz și în prima ședință din ianuarie vom lua o decizie. Ar putea primi o contravenție”, a precizat Ferenc pentru Universul.net.

3 COMENTARII

  1. nu stiu ce sa zic …ce-ar fi sa nu mai dati astfel de scursuri in aceasta luna magica !!!…macar sa ne bucuram in liniste de Sarbatorirea Craciunului si de Nasterea Domnului Isus!!!… ar trebui ca toata media scrisa si vorbita sa nu mai dea stiri cu acest partid de banditi in veci…au ei media lor onania-tv si grupul infractional voiculescu…macar voi cei de dreapta nu le mai cantati la ureche…cea mai mare tortura pentru nenorocitii astia e ignorarea lor completa !!!….nu va ajuns 30 de ani de comunism???..oare Doamne cand vom scapa de ei???…care generatie va trai int-adevar libera in tara lor???>….poate cei nascuti in diaspora !!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here