Ce categorii de români vor fi scutite, începând de azi, de carantină la intrarea în Italia și de prezentarea unui test Covid negativ

Autoritățile anunță ridicarea obligativităților de siguranță sanitară pentru românii care vin la muncă în Italia, potrivit surselor Universul.net.

Pe lângă muncitori, mai sunt scutiți de perioada de carantină și de obligativitatea prezentării unui test negativ și alte categorii, precum oamenii de afaceri, sportivii și studenții.

Măsura vine și ca o plasă de siguranță pentru mediul de afaceri, deoarece Italia este al doilea partener comercial al României.

România se află în acest regim de circulație în Italia alături de alte state europene, precum Austria, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein, Norvegia, Elveția, Andora și Monaco.

Ministrul italian al sănătăţii Roberto Speranza a anunţat duminică pregătirea introducerii de noi restricţii la nivel naţional ca răspuns la creşterea recentă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Italia a depăşit vineri 5.000 de noi cazuri zilnice de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru prima dată din luna martie. Numărul de infectări zilnice a rămas de peste 5.000 atât sâmbătă cât şi duminică. Decesele provocate de COVID-19 sunt însă mult mai puţin numeroase decât la apogeul pandemiei, în martie şi aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here