Viața bate filmul: Un adolescent englez, Joseph Flavill, se trezeşte după 10 luni din comă, fără să ştie nimic despre pandemie. În comă, a avut de două ori COVID-19

Foto: Twitter

Un adolescent britanic, Joseph Flavill, în vârstă de 19 ani, s-a trezit într-o altă lume, după ce s-a aflat timp de zece luni în comă, în timpul căreia a contractat în două rânduri noul coronavirus, relatează News.ro, care citează AFP.

Adolescentrul îşi revine treptat din comă, de trei săptămâni, fără să ştie mare lucru despre pandemia Covid-19 – cursa vaccinurilor, purtarea măştii, restricţiile sanitare care au devenit un fapt de viaţă -, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Tânărul a suferit o leziune cerebrală şi a intrat în comă la 1 martie 2020, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce mergea pe o stradă în Burton upon Trent, un oraş din comitatul Staffordshire, în centrul Angliei.

Accidentul său a avut loc cu trei săptămâni înainte de prima izolare britanică şi de toate complicaţiile ulterioare cauzate de noul coronavirus.

De trei săptămâni, Joseph Flavill redevine în mod treptat conştient şi îşi recapătă uşor abilităţile. El a fost transferat de la Spitalul din Leicester într-un centru de îngrijire, pentru a-şi continua restabilirea.

Potrivit rudelor sale, adolescentul îşi poate mişca din nou membrele, atunci când i se cere să facă acest lucru, şi poate interacţiona cu familia sa zâmbind sau clipind.

Mătuşa sa, Sally Flavill, intervievată de The Guardian, dă asigurări că el „nu ştie nimic despre pandemie”, pentru că a stat în comă timp de zece luni.

Ea spune că tânărul „începe să-şi recapete cunoştinţa”, dar că atât ea, cât şi restul familiei, „nu ştiu pur şi simplu ce ştie el”, cu atât mai mult cu cât sunt ţinuţi la distanţă şi nu pot să-l viziteze din cauza restricţiilor impuse din cauza Covid-19.

„Atunci când este conştient şi treaz în camera sa, el nu trebuie să ştie de ce se află acolo”, îşi exprimă ea regretul.

„Noi am vorbit cu el la telefon (prin apel video) şi încercăm să-l facem să înţeleagă că ne-ar plăcea să fim cu el, să-l ţinem de mână, dar că acest lucru nu este, pur şi simplu posibil”, din caiuza pandemiei, declară ea.

„Pur şi simplu nu ştiu de unde să încep”, dă asigurări această femeie cotidianului britanic.

„Acum un an, dacă mi s-ar fi spus un sfert din ceea ce avea să se întâmple în acest an, nu cred că aş fi crezut. Nu ştiu deloc cum ar putea Joseph să conştientizeze ceea ce am trăit noi”, apreciază ea.

Însă, pentru moment, „încercăm să nu ne complicăm viaţa”, continuă ea.

„Până acum, nu am avut cu adevărat timp să intrăm în detaliile pandemiei. Pare ireal, nu? Când ne vom putea întâlni din nou faţă în faţă, atunci vom avea ocazia să-i explicăm ceea ce s-a întâmplat”, spune ea.

Pentru a-i susţine reabilitarea, familia lui Joseph Flavill a lansat o strângere de fonduri online, iar până miercuri a strâns 27.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here