Exporturile agricole ale Ucrainei, în scădere

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale rutieră s-au situat la aproape 100.000 tone metrice în perioada 1-8 aprilie, în scădere cu 20% faţă de acceaşi perioadă din martie şi cu 40% faţă de perioada similară din februarie, au anunţat miercuri brokerii, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

Ucraina a exportat pe cale rutieră 121.000 tone de produse agricole în perioada 1-8 martie şi 158.000 tone în perioada 1-8 februarie, a informat compania Spike Brokers, care oferă servicii de brokeraj.

Autorităţile vamale ucrainene au anunţat că există încă unele puncte de trecere a frontierei terestre cu Polonia care sunt blocate de fermierii polonezi, ceea ce afectează semnificativ traficul.

La începutul lunii februarie, fermierii polonezi au început să blocheze unele puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, solicitând Guvernului să stopeze intrarea în ţară a produselor agricole ieftine din Ucraina, care le afectează afacerile.

„Situaţia este departe de modelul ideal care era în vigoare când nu era blocat traficul. Doar pe la unul dintre punctele de trecere a frontierei blocate treceau 1.400 de camioane zilnic, iar acum doar 77 trec în ambele direcţii”, a spus Andriy Demchenko, purtător de cuvânt al Autorităţii vamale ucrainene.

Războiul în imagini – Zilele 776 și 777

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here