Familia Regală: Mihai Şora a fost unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii

Sursa: Facebook

Familia Regală a României consideră că Mihai Şora a fost unul dintre „reperele intelectuale şi civice” ale României ultimelor decenii, relatează Agerpres.ro.

„Familia Regală a României a aflat cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a eseistului şi filosofului Mihai Şora. Membru de onoare al Academiei Române, profesorul Mihai Şora a fost unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii. În anul 2011, Mihai Şora a fost distins cu Decoraţia regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I. Majestatea Sa Custodele Coroanei adresează condoleanţe şi transmite întreaga compasiune familiei şi prietenilor marelui dispărut! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, sâmbătă, Familia Regală a României pe Facebook.

Filosoful Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani.

Anunţul a fost făcut de soţia sa pe pagina de Facebook a acestuia.

„Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi, credinţa, nădejdea şi dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Şi niciodată nu-ţi voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe şinele destinului meu şi m-ai legat ireversibil şi armonios de al tău, cu o graţie de care numai tu erai capabil şi pe care nu mulţi pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima. Încă nu ştiu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veşnic – nu numai în Rai, unde, negreşit, tu vei sta, ci şi pe punctul acesta albastru, boţul de apă şi humă care pluteşte în spaţiu şi pe care opt miliarde de alte făpturi omeneşti – dar niciuna ca tine – convieţuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori îşi sunt – unele, altora – sprijin. E frig fără tine, iubitule” – este mesajul postat, sâmbătă, pe reţeaua de socializare.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora s-a născut pe 7 noiembrie 1916.

A murit filosoful și eseistul Mihai Șora, la vârsta de 106 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here