„Fenomenul” Tudorel Toader – acum și avocat

Sursa: Facebook

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a anunțat, pe Facebook, că s-a întors in avocatura. Din pensie specială, salariu de rector, activitatea de la notariat, în 2018 Toader a câștigat, în medie, aproximativ 14.000 de euro pe lună. Datele apar în ultima declarație de avere a fostului ministru al Justiției din epoca PSD-ALDE. Având în vedere că cele două poziții, de notar și avocat, sunt incompatibile, este greu de crezut că Tudorel Toader va putea continua cu amândouă.

De altfel, controverse au apărut și în toamna anului trecut, atunci când Toader și-a activat biroul notarial. La vremea respectivă, Newsweek România scria că „fostul ministru al Justiției a folosit legile în interesul familiei sale. După o încercare ratată, Tudorel Toader a reușit, în final, să-și ducă la îndeplinire planul de a-l muta pe fiul său de la țară într-un cabinet propriu, în municipiul Iași”.

Tudorel Toader a beneficiat, în acest sens, de o nouă prevedere – aceea că foştii judecători CCR pot deveni notari fără examen. Cum s-au petrecut lucrurile în cazul lui Toader? Pe când era ministru al Justiției, l-a delegat pe un secretar de stat să semneze ordinul de ministru prin care urma să devină notar. Pasul doi a fost suspendarea din profesie pentru a evita incompatibilitatea ministru-notar.

Tudorel Toader este și rector al Universității A.I. Cuza, din Iași, fiind contestat inclusiv de Liga Studenților din Iași.

Recent, Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă, a început să vorbească despre legăturile strânse ale lui Tudorel Toader cu fostul ”jupân” al PSD. Anca Alexandrescu susține că Tudorel Toader și-a petrecut o vacanță la Neptun împreună cu Liviu Dragnea și că s-a rugat „neîncetat”de Dragnea pentru a o susține pe Marieta Safta că judecător la CCR. Marieta Safta a fost adusă de Tudorel Toader că secretar de stat în Ministerul Justiției (detalii – AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here