Ferma de porci a lui Dragnea jr riscă insolvența. Datorii de 1,2 milioane euro la o firmă germană

Compania germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în domeniul zootehnic, a cerut în instanță insolvența firmei Ferma Salcia, Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Firma a vândut purcei fermei de porci din Teleorman condusă de familia Dragnea, însă avocații Schweinemast susțin că societatea controlată de Dragnea jr nu a mai plătit animalele, invocând probleme economice legate de pesta porcină africană, a scris G4Media.ro

Avocatul care reprezintă firma germană, Ionuț Călin, spune că datoria fermei Salcia se ridică la 221.000 de euro, plus penalități de un milion de euro. Cazul, început în mai, a ajuns acum la Curtea de Apel București, după ce un tribună din Teleorman l-a respins.

„Pe noi ne interesa în primul rând să recuperăm datoria principală, dar Ferma Salcia ne-a ignorat total. Am fost în fermă că să luam porcii, aveam garanție pe purcei dar aceștia nu mai erau. Erau tăiați și vânduți, deși acest lucru nu se putea conform garanției”, ne-a mai precizat avocatul Ionuț Călin.

Chiar dacă din luna aprilie, fiul lui Dragnea a ieșit din acționariatul Ferma Salcia, contractele neachitate au fost încheiate când el controla și în acte ferma.

Acțiunile sunt acum la Ilie Liviu Dragne, un consătean al lui Liviu Dragnea, ambii s-au născut și crescut în Gratia.

DNA consideră în anchetele care îl vizează pe Liviu Dragnea că Ilie Liviu Dragne este un paravan folosit de fostul lider PSD pentru a-și ascunde afacerile, a notat G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here