Financial Times: Compania Nestlé spune, într-un document intern, că produsele sale sunt nesănătoase

Cea mai mare companie alimentară din lume, Nestlé, a recunoscut într-un document intern că mai mult de 60% din produsele sale alimentare obișnuite nu îndeplinesc o „definiție recunoscută a sănătății” și că „unele dintre produsele noastre nu vor fi niciodată «sănătoase»”.

O prezentare difuzată printre directorii companiei, la începutul acestui an, și obținută de Financial Times, arată că doar 37% din alimentele și băuturile Nestlé, cu excepția produselor precum hrana pentru animale de companie și nutriția medicală specializată, obțin un scor peste 3,5 în ratingul de sănătate din Australia.

Acest sistem australian evaluează alimentele – pe o gradație de la 1 la 5 stele – și este utilizat în cercetări de către grupuri internaționale, cum ar fi Fundația Acces la Nutriție.

Nestlé (producătorul KitKats, Maggi și Nescafe) descrie pragul de 3,5 stele drept „o definiție recunoscută a sănătății”.

În cadrul portofoliului său general de alimente și băuturi, aproximativ 70% dintre produsele alimentare Nestlé nu au reușit să îndeplinească acest prag, se arată în prezentare, împreună cu 96% din băuturi – cu excepția cafelei pure – și 99% din portofoliul de cofetărie și înghețată Nestlé.

„Am adus îmbunătățiri semnificative produselor noastre… [dar] portofoliul nostru este încă ineficient raportat la definițiile externe ale sănătății, într-un context în care presiunea de reglementare și cererile consumatorilor cresc”, se arată în prezentare.

Acest concluzii ies la lumină în timp ce producătorii de alimente din toată lumea se confruntă cu o presiune globală tot mai mare pentru a combate obezitatea și promova o alimentație mai sănătoasă. Directorii de la Nestlé analizează noi angajamente de alimentație și își propun să dezvăluie un plan de acțiuni în acest an.

Grupul își actualizează, de asemenea, standardele de nutriție internă, cunoscute sub numele de Nestlé Nutritional Foundation, care au fost introduse de fostul director executiv Peter Brabeck-Letmathe, care a caracterizat Nestlé drept o „companie de nutriție, sănătate și wellness”.

Mark Schneider, director executiv, a recunoscut că consumatorii doresc produse mai sănătoase, dar a respins afirmațiile că alimentele „procesate”, inclusiv cele produse de Nestlé și alte multinaționale, tind să fie nesănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here