Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu a fost clar de unde au pornit neînţelegeriile cu ALDE, dar cert este că PSD nu poate pleca de la guvernare doar pentru că peste trei săptămâni ar putea să fie demis Cabinetul prin moţiune, notează Mediafax.

În amintirea momentelor frumoase nu e bine să stricăm ce a fost frumos între noi. Nu ştim ce decizii se iau în continuare dar nu vom rupe noi alianţa, nu facem noi pasul către divorţ, nu părăsim noi familia„, a declarat Gabriela Firea, după şedinţa Cex PSD.

Întrebată de unde au pornit neînţelegerile cu ALDE, Firea a afirmat: „Foarte clar nu s-a înţeles, doar divergenţa la prezidenţiale. Înţelegem că dl. preşedinte Tăriceanu a vrut să candideze, acum auzim că e alt candidat, sunt deciziile lor şi vor răspunde în faţa electoratului lor”.

Chestionată cu privire la moţiunea de cenzură şi dacă există vreun pericol, Gabriela Firea a răspuns: „emoţii sunt întotdeauna dar vom vedea atunci de ce vor cere căderea guvernului, pe care l-au susţinut şi din care au făcut şi încă mai fac parte (…) La guvernare se intră democratic, după ce se câştigă democratic. Aşa se şi pierde guvernarea. Dar a pleca înainte de această posibilitate, nu era înţelept. Adică e un fel de situaţie pe care o ştiu şi copiii mici cu drobul de sare. Să fugim de la guvernare că peste 2-3 săptămâni oricum vom pleca prin moţiune? Nu„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here