Fost președinte al Pakistanului, condamnat la moarte. Procesul a durat 6 ani

DAVOS/SWITZERLAND, 24JAN08 - Pervez Musharraf, President of Pakistan addresses the audience of the session 'Three Crucial Questions for the President of Pakistan, Pervez Musharraf' at the Annual Meeting 2008 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 24, 2008. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Remy Steinegger +++No resale, no archive+++

Pervez Musharraf, fost președinte al Pakistanului, a fost condamnat la moarte pentru trădare. Verdictul era așteptat încă din 2013. Acuzațiile se leagă de anul 2007, când a suspendat constituția ca să rămână mai mult timp la putere. Acest act a declanșat proteste.

Pervez Musharraf, general de armată, a preluat puterea în Pakistan după o lovitură de stat în 1999. Apoi, între 2001 și 2008 a fost președinte. În 2008 a demisionat, ca să nu fie suspendat din funcție, și a plecat la Londra. În 2013 s-a întors pentru scurt timp, ca să participe la alegeri. A fost descalificat și arestat la domiciliu, fiind suspect în asasinarea lui Benazir Bhutto. În 2014, tribunalul i-a permis să plece din țară și din 2016 se află în Dubai pentru tratamente medicale.

Pervez Musharraf este primul lider militar pakistanez judecat pentru ignorarea constituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here