Tensiuni între familia Măgureanu și fosta soție a lui Marian Măgureanu, decedat de COVID

Fiul lui Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI, a încetat din viață. Marin Măgureanu avea 50 de ani și era internat de ceva vreme în spital, în stare gravă, bolnav de COVID-19. În urma unor complicații, inima acestuia a cedat.

Mesajul familiei Măgureanu, prin avocat:

„Ca urmare a numeroaselor articole apărute astăzi în diverse publicații, confirmăm, cu durere, că domnul Marian Măgureanu nu mai este printre noi. Decesul a survenit după o luptă grea împotriva virusului COVID-19.

Pe aceasta cale, dorim să facem un apel la presă pentru a respecta suferința familiei și a nu face un subiect din aceasta tragedie.

Totodata, ne manifestam regretul că fosta soție, dna Alina Petre, incearcă să facă din aceste momente extrem de dificile o modalitate de a reapărea în spațiul public, prin postări la adresa defunctului. Familia dlui Marian Magureanu doreste să se delimiteze de orice declarație a doamnei Alina Petre, subliniind ca suferința «se striga» in tăcere, atunci când respecți memoria unui om drag.

«Suferința» și «respectul» dnei Alina Petre fata de fostul său soț s-au observat în ultimii ani de scandaluri și denigrări la adresa defunctului, de aceea nu am dori sa lăsăm doamnei posibilitatea de a furniza informații eronate despre raporturile dintre cei doi.”

Cu multumiri,
Av. Dr. Luiza Neagu, pentru familia Măgureanu”

Mesajul fostei nurori

Mesajul fostei nurori la care face referire familia Măgureanu:

„Tatal copilului meu a fost cel mai important barbat din viata mea. Si asta pentru ca nimeni nu este mai important decat copilul meu. Acum 2 ani ne-am cerut iertare unul altuia, cum am putut fiecare, chiar dupa decesul unui prieten foarte apropiat. Pentru mine, desi am avut multe razboaie, ramane cea mai frumoasa amintire din viata mea, omul care mi-a fost sot, iubit, prieten si care mi-a daruit cel mai frumos cadou din lume, pe Maria. Nu exista recunostinta mai mare fata de el pentru acest lucru.

Sunt sfasiata de durere pentru el, pentru familia lui, dar in primul rand pentru fetita mea. A plecat mult prea devreme si mult prea dureros pentru toti.

Ma rog la Bunul Dumnezeu sa-i lumineze calea intr-un loc mai bun si sunt sigura ca va veghea asupra celor pe i-a iubit. Odihneasca-se in pace!”, a scris pe Facebook Alina Petre la scurt timp după anunțul oficial al decesului.

În urmă cu șase ani, Alina Petre a făcut o serie dezvăluiri și acuzații la adresa familiei Măgureanu. Printre altele, Alina Petre a afirmat că Virgil Măgureanu ar fi obţinut în 2009 un credit de 3 milioane de euro folosindu-se de influenţa lui Mugur Isărescu. Ea a depus și o plângere la DNA împotriva fostului ei socru, dar și la Poliția Sectorului 1, reclamând că i-a fost furată mașina din parcare. Deasemenea, l-a acuzat pe Marian Măgureanu de violență domestică.

”M-am lăsat bătută și la propriu, și la figurat și cred că foarte puține femei trec prin ce am trecut eu. Nu-mi doresc ca fetița mea să aibă drept exemplu de normalitate ceea ce se întâmplă acum. Nu mi-am dorit să ajung să-mi spăl rufele în public, dar cred că exemplul meu va ajuta și pe alții. Suntem crescuți în comunism, cu frica în sânge, cu televizorul oprit și fără acces la apă caldă. Eu aleg să trăiesc altfel și să spun lucrurilor pe nume”, a scris Alina pe contul ei de Facebook.

”M-am dus bătută la secția 2 de Poliție, cu copilul de mână. Mi s-a spus să-mi rezolv singură problemele. Am cerut ordin de protecție și mi s-a spus că nu știu cu cine mă pun. Îmi este foarte frică. Am primit amenințări cu moartea pe stradă. Mie mi s-a demonstrat până în acest moment că familia Măgureanu reprezintă legea și pot să aduc proble”, a declarat nora lui Virgil Măgureanu la postul de televiziune B1.

Începând cu octombrie 2015, Alina Petre a făcut, alături de omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian, mai multe denunţuri privind afaceri de corupție care îi vizau pe: fostul ei socru, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, oamenii de afaceri Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru, şi magistraţii Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, şi Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti.

În 16 martie 2016, Alina Petre a depus alte denunţuri, atât la DNA central, cât şi la DNA Ploieşti. În aceeaşi zi, a mers la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti, unde a depus probe pentru a dovedi că a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest.

Pe 24 martie, Petre şi Ghiulbenghian au depus noi denunţuri la DNA, vizându-i pe Traian Băsescu, fostul şef al DNA, Daniel Morar, fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori DNA

„Am o problemă de constiinţă civică, pentru că am participat şi am fost martor ocular la nişte evenimente, fapte. Eu am suspiciunea că ar constitui fapte de corupţie. (…) Fals în declaraţiile de avere, uz de fals, declaraţii false în inscrisuri private, trafic de influenţă, atât la Chiliman, cât şi Oprescu”, a spus pe 14 martie Alina Petre, precizând că a făcut denunţuri privind fapte petrecute în decursul a zece ani.

Întrebată de jurnalişti dacă deţine probe pentru acuzaţiile pe care le face, Alina Petre a spus: „Sunt acte obţinute, înscrisuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here