Fiul medicului Naum Ciomu, ridicat de mascați împreună cu interlopii clanului Cămătaru

Fiul medicului Naum Ciomu a fost ridicat de procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni, în dosarul care îi vizează pe foștii locotenenți ai Cămătarilor, acuzați de constituirea unui grup criminal organizat care se ocupa, în special, de recuperări, prin șantajarea unor oameni de afaceri.

Andrei Ciomu este cunoscut drept un apropiat al lumii interlope și nu s-a ferit niciodată să se afișeze în compania temuților interlopi Marian Sîrbu, zis Box, și Florin Șpac, considerați liderii grupului infracțional destructurat, miercuri, de anchetatorii antimafia, scrie Gândul.

Procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni au descins, miercuri dimineață, împreună cu mascații Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei la 17 adrese, din București, Ilfov și Prahova, de unde au ridicat 16 persoane bănuite că s-ar fi constituit într-un grup criminal violent, specializat în recuperarea unor datorii mari, unele dintre ele fictive.

Conform unor surse judiciare, liderii grupului ar fi fost Marian Sîrbu, zis Box, Alexandru Stoica, cunoscut sub numele de Aticu, și fostul luptător al CS Dinamo, Florin Șpac, foști oameni de încredere ai fraților Nuțu și Sile Cămătaru.

Sursele citate au declarat, pentru Gândul, că din gruparea coordonată de cei trei mai făceau parte și alți bătăuși cunoscuți în lumea interlopă, între care Ion Coporan, George Duță, Ion Sandu, zis Bobo și Nicolae Strugariu, poreclit Șobi.

Alături de aceștia, spun anchetatorii, a fost luat de acasă Andrei Ciomu, fiul cel mare al medicului chirurg Naum Ciomu, devenit celebru după ce, în 2004, într-un moment de rătăcire, a amputat, din greșeală, penisul unui pacient, cu bisturiul electric.
Fiul medicului, Andrei Ciomu, nu a fost atras de prosesia tatălui său, ci a preferat să se ocupe de afaceri. Surse din anturajul acestuia au declarat, pentru Gândul, că tânărul și-a deschis mai multe cafenele și intenționa inclusiv să investească într-o sală de evenimente.
Acesta s-a afișat, în dese rânduri, cu Box și Florin Șpac, dar și alături de multe alte persoane asociate lumii interlope.
Miercuri, unul dintre cele 16 mandate de aducere completate de procurorii DIICOT a fost emis pe numele lui. Ridicat de acasă cu mascații, tânărul a fost condus la sediul DIICOT. După audieri, Andrei Ciomu a fost eliberat și va fi cercetat, în continuare, spun anchetatorii, sub control judiciar.
În schimb alte zece persoane, între care Box, Aticu și Florin Șpac, au fost reținute și urmează să fie prezentate în fața magistraților Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here