Florin Cîțu: 20 miliarde lei, împrumuturi PSD, trebuie plătite până în martie 2020

Foto: INQUAM/George Calin

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, afirmă că, în primele trei luni ale acestui an, trebuie achitate împrumuturi făcute de PSD în valoare de 20 de miliarde de lei, spunând că aceşti bani „au ajuns prin programele PSD doar la baronii locali şi firmele lor de casă”. El susţine că, în 2019, PSD a împrumutat 59 de miliarde de lei, „cu 9 miliarde lei mai mult decât a promis la începutul anului”, şi 5 miliarde de euro, „cu un miliard mai mult decât a promis la începutul anului”.

„Gaşca iresponsabilă, incompetentă şi după unii grup infracţional organizat, aka PSD, a împrumutat în 2019: -59 miliarde lei cu 9 miliarde lei mai mult decât a promis la începutul anului; – 5 miliarde euro cu un miliard mai mult decât a promis la începutul anului”, susţine Cîţu, într-o nouă postare pe Facebook.

El adaugă că Guvernul PNL a redus deficitul bugetar pentru 2020 tocmai pentru a scădea sumele împrumutate şi dobânzile la care se împrumută.

„Asta înseamnă disciplină fiscală şi guvernare responsabilă. Tintim echilibru bugetar pe termen mediu şi scădem datoria publică. Asta am promis asta o să fac!”, mai spune Cîţu.

20 miliarde lei împrumuturi făcute de PSD în trecut trebuie plătite în primele trei luni din 2020”, afirmă Florin Cîţu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El susţine că aceşti bani „au ajuns prin programele PSD doar la baronii locali şi firmele lor de casă”.

Într-o postare anterioară, el spune că „PSD a adăugat la datoria publică în medie 23 de miliarde lei în fiecare an”.

„Repet, a adăugat! Şi mai grav, aceşti bani nu au fost folosiţi pentru investiţii. Au ajuns în buzunarele PSD-iştilor”, mai spune Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here