Cîţu a demisionat de la şefia Senatului. Gorghiu preia interimar funcţia. Explicațiile oferite de Ciucă

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, miercuri, după şedinţa grupului parlamentar PNL din Senat, că în urma unor discuţii, Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului. El a precizat că discuţiile au vizat activitatea guvernamentală şi parlamentară, responsabilitatea PNL şi nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţie. Funcţia urmează să fie exercitată, cu delegare de atribuţii, de către Alina Gorghiu, informează News.ro.

”Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţiei, au avut loc discuţii, dezbateri şi în urma acestor discuţii, preşedintele Senatului, domnul senator Florin Cîţu şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei grupului parlamentar PNL din Senat.

Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre demisia de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general i-au cerut demisia şi că i s-a spus că i s-a retras sprijinul partidului. El a precizat că nu a vrut să îi pună pe colegii lui senatori în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului, relatează News.ro.

”Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprtijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Cîţu, după şedinţă.

El a precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. ”Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a completat el.

Florin Cîţu a arătat că declaraţiile sale sunt aceleaşi de ani de zile, ”împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

”Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”, a explicat Cîţu.

Întrebat ce va face în continuare, Cîţu a arătat că va face politică. ”Politică, exact ce am făcut şi înainte. Acestea sunt funcţii pe care le primeşti în urma unei activităţi pe care o ai, activitatea de senator, funcţia nu este pe viaţă”, a arătat el.

”Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt în politică pentru români şi atât timp cât vor fi măsuri, şi cineva va încerca să ia măsuri împotriva românilor, eu mă voi opune, voi încerca să spun că aceste măsuri nu îşi au rostul. Trebuie să nu fim ipocriţi. Astăzi, rezultatele inflaţie, dobânzi, perspectivele unei crize majore, nu vin din neant. Există o guvernare şi eu cred că, dacă această guvernare nu era cu PSD, pe care nu am vrut-o niciodată, rezultatele ar fi fost mult mai bine”, a mai spus el.

Întrebat dacă ar fi rămas în funcţie, dacă nu era guvernarea cu PSD, Cîţu a răspuns: ”Cu siguranţă”.

Despre o plecare din PNL, Florin Cîţu a spus: ”Niciodată. Eu sunt liberal şi repet, sunt în politică pentru români. (..) Suntem în politică, astea sunt funcţii, în politică sunt senator. Nu este vorba de funcţii, facem treaba în politică acolo unde suntem”.

Întrebat pe cine a supărat atât de tare încât i s-au luat toate funcţiile, Cîţu a răspuns: ”PSD. PSD este, sunt cei pe care i-am supărat, dar repet, trebuie să ne uităm la rezultatele acestei guvernări. (..) Eu vă spun că doar pe ei i-am supărat”.

Summitul de la Madrid | Nu mai e timp pentru dispute între UE și NATO. Amenințarea rusă bate la ușă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here