Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu spune că atribuţiile privind demiterea sau păstrarea în funcţie a directorului CFR Călători sunt ale ministrului Transporturilor, însă subliniază că, în opinia sa, „nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, citează News.ro.

Întrebat sâmbătă, la Tulcea, cum comentează faptul că directorul CFR Călători nu a fost schimbat din funcţie, Florin Cîţu a afirmat: „Eu rămân la ceea ce am spus acum două zile: trebuie să fim foarte atenţi, pentru că astfel de lucruri le decontăm toţi, le decontează toată guvernarea, nu le decontează numai un anumit partid politic”.

„Şi de aceea rămân la ceea ce am spus acum două zile, că uneori trebuie să luăm astfel de decizii, decizia este la ministrul Transporturilor”, a declarat primul ministru.

El a adăugat: „Eu cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a transmis clarificări cu privire la o serie de declaraţii făcute anterior.

„A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înţeleagă că aş fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, a explicat Vizante.

Directorul CFR Călători a asigurat toţi pasagerii că, mai ales în situaţii dificile, compania a depus şi depune toate eforturile pentru a depăşi dificultăţile survenite cât mai rapid.

Vizante a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat: ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”.

Întrebat dacă pasagerii au primit cel puţin apă, Vizante a declarat: ”Vor primi când ajung la Bucureşti”. „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

„Dacă am trăi într-o Românie normală şi educată, şi tu, Florin Cîţu, şi Drulă şi şeful CFR eraţi astăzi acasă”, au comentat reprezentanţii PSD la postarea premierului de pe reţeaua de socializare.

Întrebat joi dacă este mulţumit de cum s-a intervenit, Florin Cîţu a precizat că nu poate să se pronunţe încă, dar, în ceea ce priveşte accidentul de la Feteşti ar trebui să se poată face ceva ca pasagerii să nu stea zeci de ore în trenuri.

„Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte”, a afirmat premierul.

1 COMENTARIU

  1. Guvernul Citu dezvolta Romania in ritm accelerat . PIB-ul Romaniei- incasarile la buget depasesc toate previziunile facute de Banca Nationala si de institutiile din exterior . Rectificarea bugetara este pe plus -de multa vreme nu s-a mai intimplat asta – Un corn al abundentei se revarsa peste tara .Opozitia bate cu putere la portile guvernului cerind sa participe si ea la cheltuirea banilor . PNNR este oferit si el conditionat . Modul de cheltuire a banului public este pentru intiia oara in istoria Romaniei controlat .Banii se dau pe proiecte nu discretionar ,asa cum au facut majoritatile ce au condus tara inaintea guvernului Citu .Granturile – sume nerambursabile -sunt si ele oferite catre natiune . Imprumuturile ce merg in diferitele investitii dezvolta Romania . Banii nu mai merg la consum sa ne stergem o viata intreaga la fund cu miliardele tarii .Aceste masuri fac ca intreaga economie sa duduie la propriu ..Incet -ncet natiunea intelege .Premierul Citu deja este sprijinit de o majoritate confortabila in alegeri .Profitorii de pina mai ieri- se dau de cesul mortii – si scot sondaj dupa sondaj doar – doar o pierde Citu alegerile .Cistigatorul este de multa vreme cunoscut . Cel ce a pierdut alegerile parlamentare pierde- zi de zi -ceas de ceas -cite o filiala ce se ataseaza noului premier si sef de partid Citu . PNNR si banii din PNNR vor sosi in tara chiar inainte de alegerile din PNL. Citu acum si ministru interimar de finante are toti banii lumii pe mina . Cine i se mai poate impotrivi ?Daca doriti a afla adevarul dincolo de gogosile de la TV si din Presa de scandal – nu trebuie decit sa cititi site-urile guvernamentale unde veti regasi tot ceea ce acest guvern face .Va urez lectura placuta chiar daca sunteti acum in vacanta cu milioanele in Grecia si Bulgaria ,apropo de saracia ce i-a cuprins pe unii stind confortabil in vreun sezlong pe litoral si plictisti de lipezimea apei scriu tot felul de idiotenii pe site .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here