SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Secţia de Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost închisă, după apariția unui focar de coronavirus, informează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Bogdan Opriţa, a precizat că este vorba despre 15 angajați care sunt infectați: un medic rezident, un brancardier, asistente şi infirmiere.

La Secţia de Chirurgie de la etajul 3, a doua secţie de chirurgie a spitalului nostru din cele trei, au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier şi restul asistente şi infirmiere. Secţia şi-a închis activitatea doar pentru urgenţe, pentru că a fost testat întreg personalul. Persoanele care au ieşit negative îşi continuă activitatea”, a precizat Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al spitalului.

El a precizat că activitatea de urgenţă a spitalului nu a fost afectată, întrucât urgenţele chirurgicale au fost preluate de celelalte două secţii.

Ca şi pacienţi, în momentul de faţă, mai sunt cinci pacienţi care sunt negativi şi care necesită supraveghere şi sunt îngrijiţi mai departe, iar activitatea de urgenţă, adică de gardă, a fost preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale spitalului. Din punctul de vedere a tot ceea ce înseamnă urgenţă, activitatea spitalului nu a fost afectată. Joi se va face o retestare a personalului care a ieşit negativ şi, dacă va ieşi negativ, pe măsură ce vor ieşi rezultatele, pentru că rezultatele vin cam în 24 de ore, noi sperăm ca sâmbătă să reîncepem activitatea şi pentru gardă (la Secţia de Chirurgie II)”, a arătat medicul Bogdan Opriţa.

Noile cazuri au fost depistate după ce secția de gastroenterologie a aceluiași spital fusese și ea închisă în urma testării pozitive a mai multor angajați.

Una dintre secţii a fost redeschisă – Secţia de Gastroenterologie, care a fost închisă pentru că cinci persoane – asistente şi infirmiere – au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 şi atunci s-a luat decizia de testare a întregului personal, de dezinfecţie a secţiei şi de redeschidere a ei. În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcţionat, iar dacă au fost urgenţe, ele au fost rezolvate şi internate pe Secţia de boli interne sau în Chirurgie”, a explicat Oprița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here