Forumul de la Davos | Secretarul general al ONU: Omenirea este ameninţată de un uragan de categoria 5

Sursa: captură video

Într-un discurs fără menajamente în faţa liderilor politici şi economici ai planetei, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat miercuri la Davos că omenirea „priveşte în ochiul unui uragan de categoria 5”, relatează dpa, citată de Agerpres.ro.

De pe prima scenă a Forumului Economic Mondial, Guterres a oferit o evaluare usturătoare a „stării deplorabile a lumii noastre”. „Lumea noastră este lovită de o furtună perfectă pe mai multe fronturi”, a spus el, enumerând ameninţările: recesiunea globală, războiul din Ucraina, inegalităţile în creştere, criza costului vieţii, care evoluează rapid, nivelul ridicat al datoriilor ţărilor vulnerabile şi sechelele pandemiei de coronavirus.

Secretarul general al ONU a susţinut că „suntem pe cale să pierdem bătălia” cu încălzirea globală şi că în fiecare săptămână are loc „o nouă oroare climatică”. El a arătat că angajamentul de limitare a creşterii temperaturilor pe planetă la 1,5 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale „se spulberă”, iar clima se îndreaptă către o încălzire cu 2,8 grade.

Bogdan Aurescu va reprezenta România la ediţia din 2023 a Forumului Economic Mondial de la Davos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here