Alex Tocilescu, dezamăgit de lista candidaților cu care USR Sectorul 1 va merge în alegerile locale: ”nu-s rău intenționați, doar proști”

Sursa: Facebook

Scriitorul Alex Tocilescu, fost membru USR, consideră că, după rezultatul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Sector 1, scrutin câștigat de Clotilde Armand, „adevărata tristețe e lista consilierilor”.

Pe de o parte, Tocilescu critică conducerea filialei Sector 1 a USR pentru plasarea în zona cu șanse a unor nume care fie nu s-au remarcat cu nimic în partid sau în comunitate, fie au un trecut dubios. Pe de alta, scriitorul pune în lumină o listă a membrilor „uitați”, care nu se regăsesc pe lista de consilieri locali, dar care au obținut rezultate notabile pe zonele în care au activat.

„Partea proastă e că acum o să trebuiască să studiez cu mare grijă lista PNL înainte de vot. Dar cam asta se întâmplă când liderul acaparează o filială și aduce oameni cu autocarul la votul intern”, conchide Tocilescu.

Într-o a doua postare pe Facebook, scriitorul are și un mesaj pentru criticii săi din partid: „Umblă vorba că aș fi plecat din USR pentru că n-au vrut să cumpere servicii de producție publicitară de la mine. Și na, zic să zic că n-a fost așa. Singura dată când cei de la USR mi-au oferit bani pentru ceva (un script pentru un filmuleț din ăla cu „hai la vot” pentru care exista un buget), am refuzat, că așa mi se pare normal, și tot ce am făcut pe-acolo (nu mare lucru) a fost moca. Ba chiar am dat din când în când bani (puțini) pentru una-alta, mai o producție de flyer, mai un eveniment”.

Postarea integrală a lui Alex Tocilescu:

Ei, dragii mei, iată că trecură și alegerile interne din USR Sector 1 prin care s-au stabilit candidații pentru primăria și consiliul local al sectorului. La anul, veți avea din nou prilejul s-o votați pe Clotilde Armand, care se va întoarce în glorie de la Bruxelles ca să aducă liniștea, pacea și bunăstarea în sectorul nostru (și să mai dea niște bani la catedrală, după bunul obicei).
Clotilde nu e, însă, nici măcar cea mai mare catastrofă, că măcar e deșteaptă; adevărata tristețe e lista consilierilor. Unde, pe locurile eligibile, găsim așa:
– Un nene din consiliul actual, care se laudă în prezentarea lui că nu a semnat o hârtie și că a anulat o inițiativă;
– Clotilde, iarăși;
– Un băiat care nu s-a remarcat intern decât prin faptul că a zis că cine nu-i cu Clotilde e împotriva ei;
– Un fost general DIE sau așa ceva, bun la depus plângeri împotriva colegilor care critică conducerea;
– O madam care plănuiește ca pentru apa caldă menajeră să folosim apă termală;
– O tipă care e tristă că n-a luat-o Clotilde în stafful ei de la Bruxelles, după cât căcat a aruncat în adversarii duamnei;
– Un tip pe care nu-l știu;
– O madamă necunoscută;
– O altă tipă pe care n-o știu;
– O consilieră locală care în acel un an și ceva cât am fost în partid a făcut umbră pământului degeaba.

Din fericire, domnul care e membru USR S1 și totodată membru fondator al Coaliției pentru Familie n-a luat decât 79 de voturi (din 213, parcă).

Nu au prins locuri eligibile absolut toți oamenii pe care i-aș fi votat dacă aș mai fi fost în partid; nici Ilinca Macarie, consilier local care a făcut o groază de lucruri pentru comunitatea din Giulești-Sârbi și zeci de alte chestii (amenajarea Pieței Amzei, concursuri de arhitectură pentru amenajarea spațiilor verzi, etc), nici Manuela Mureşan, care a obținut interzicerea dresurii de animale în spectacolele de circ și care a făcut intern workshopul „Vreau să fiu consilier”, la care s-au înscris vreo 1500 de oameni, nici Victor Niculae, care a coordonat campania #Oameninoi și care a strâns cu mâna lui vreo 5000 de semnături la #fărăpenali, nici Mihaela Elena Ivan, care e probabil cel mai sufletist și activ om din tot USRul, nici Iosif Prodan, care se ocupă deja, printr-un ONG, de infrastructura culturală a sectorului, și nici Ion Buzoianu, care e genul de om care rezolvă orice și ajută pe oricine. Ce au ei în comun? În principiu, că gândesc cu capul lor și că n-o pupă în cur pe madame. Ori USR S1 se pare că n-are nevoie de oameni din ăștia – așa că a ales să fie reprezentat de niște lingăi care, din interacțiunile mele cu ei, n-ar fi buni nici măcar de administratori de bloc.

Partea bună e că cred că oamenii ăștia dintre care mulți o să ne reprezinte în Consiliul Local nu-s rău-intenționați, ci doar proști. Partea proastă e că acum o să trebuiască să studiez cu mare grijă lista PNL înainte de vot. Dar cam asta se întâmplă când liderul acaparează o filială și aduce oameni cu autocarul la votul intern. Ce să mai zic, Dumnezeu cu mila.

Citiți și: Clotilde Armand, candidatul USR la Sectorul 1. Victorie detașată în cursa internă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here