Fostul adjunct al Poliţiei Olt, Nicolae Alexe, care a coordonat operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu, una din cele două adolescente răpite și ucise la Caracal, s-ar putea întoarce în sistem, după ce a câştigat în instanță suspendarea dispoziţiei de destituire din Poliție. El a fost dat afară după ce a fost acuzat de legături cu lumea interlopă.


Soluţia dată marţi de judecătorii Tribunalului Olt poate fi contestată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în cinci zile de la comunicare”, se arată în soluţia Tribunalului Olt, potrivit Mediafax.


Un alt poliţist din Caracal acuzat că proteja clanurile interlope din oraş, Dan Dumitrescu, dat afară din Poliţia Română după cazul „Caracal”, a câştigat în instanţă dreptul de a reveni la serviciu până la finalizarea procesului prin care contestă decizia de destituire.
Nicolae Alexe se afla la comanda Poliţiei Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşeanu, adolescenta care a dispărut după ce s-a urcat maşina lui Gheorghe Dincă. Alexe a coordonat, inițial, operaţiunea de căutare a fetei.
Nicolae Alexe a fost destinuit din Poliţia Română în luna februarie a acestui an. El a constestat decizia de destituire emisă de IGPR, însă ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a respins solicitarea, aşa că s-a adrestat instanţei.


Alexe este vizat în dosarul de abuz în serviciu deschis de procurori privind modul în care atât polițiștii, cât și procurorul de caz au instrumentat cazul Caracal. El i-ar fi cerut ajutorul interlopului Remus Rădoi, zis ”Codiță”, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, solicitându-i informații cu privire la o mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here