Fostul episcop de Huşi, arestat preventiv pentru agresiune sexuală şi viol în formă continuată

Sursa: Wikipedia

Fostul episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii din Iaşi. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Sebastian Jitaru, fost arhimandrit. Decizia poate fi atacată cu apel, informează Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au anunţat, vineri, că fostul episcop de Huşi Cornel Onilă, este cercetat pentru agresiune sexuală şi viol, ambele în formă continuată. În dosar mai este cercetat Jitaru Sebastian Cristi, fost călugăr Arhimandrit, pentru viol, agresiune sexuală şi şantaj, transmite News.ro.

”La data de 22.05.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale fată de  Onilă Cornel, fost Episcop de Husi, aflat în stare de reţinere, măsură dispusă prin Ordonanţa din 21.05.2020 în prezenta cauză, cercetat pentru săvârşirea unei infractiuni de agresiune sexuala in forma continuata prev de art 219 al. 1, 2 lit a, c C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei si o infractiune de viol in forma continuata, prev de art 218 al. 1, 3 lit a, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal, ambele cu aplicarea art 38 al. 1 C.penal”, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Potriit sursei citate, este cercetat în dosar şi  Jitaru Sebastian Cristi, fost calugăr Arhimandrit, pentru trei infractiuni distincte de viol în formă continuată, în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată şi agresiune sexuală în dauna unei persoane minore.

Jitaru Sebastian Cristi este în penitenciar, unde ispăşeşte o sentinţă anterioară.

”A fost inaintat catre Curtea de Apel Iasi referatul cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive pentru 30 de zile, fată de cei doi inculpati”, au mai transmis procurorii.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here