Fostul preşedinte al CJ Gorj, reţinut pentru mărturie mincinoasă

Foto: Pixabay

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu a fost reţinut, miercuri, pentru mărturie mincinoasă, după ce nu ar fi declarat anchetatorilor tot ce ştia privind un contract de reparare şi întreţinere a drumurilor judeţene, transmite News.ro.

Potrivit Poliţiei Judeţene Gorj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut, miercuri, pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de mărturie mincinoasă.
„Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoştea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziţia publică, având ca obiect «Lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj», în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influenţă în propunerea financiară şi desemnarea câştigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăţi comerciale, aspecte esenţiale cauzei”, a arătat sursa citată.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.
Potrivit presei locale, este vorba despre fostul preşedinte al CJ Gorj Ion Călinoiu.
Fostul preşedinte PSD al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu a fost condamnat, în octombrie 2016, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată, după ce nu ar fi menţionat în declaraţia de avere venituri realizate în calitate de expert la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Decizia instanţei nu era definitivă.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here