Fostul șef al tineretului PSD, Gabriel Petrea, va conduce Euronews România. „Nu cred că trecutul meu politic ar putea afecta noul post de știri”

Gabriel Petrea

Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnică din București (UPB) pentru a lansa Euronews România, un canal de știri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba română, potrivit unui comunicat al UPB transmis miercuri. Coordonatorul Euronews România este Gabriel Petrea, fost deputat PSD și fost lider al tineretului PSD.

Euronews România va avea rol informativ și educațional, iar știrile realizate vor fi distribuite în rețeaua Euronews, a declarat miercuri, pentru Agerpres, rectorul Universității Politehnică din București, Mihnea Costoiu.

Politehnică a anunțat că a semnat cu Euronews un parteneriat pentru a lansa Euronews România, un canal de știri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba română. Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în UE și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente – UPB Sigma TV.

„Va fi un flux în două direcții: pe de o parte, programele Euronews realizate în rețeaua Euronews, nu doar la sediul central Euronews, ci în rețeaua Euronews din toate limbile vor putea fi difuzate în România în limba română. Ceea ce se va produce în România va fi distribuit în rețeaua Euronews. Cu alte cuvinte, va fi prima poartă de ieșire a știrilor către Europa din România, știri realizate corect din punct de vedere editorial și care vor reflectă realitatea românească care va fi prezentată în Europa. (…) Ne dorim să fie o televiziune educațională, în primul rând, și de știri, pentru că demersul nostru nu este exclusiv jurnalist, este deopotrivă educațional – o televiziune care va avea și rol educațional evident și un rol informativ important. Ne dorim să fie o televiziune care va emite complet pe parcursul unei zile”, a precizat el.

Potrivit lui Costoiu, proiectul televiziunii este gândit a fi lansat spre finalul anului 2021. Până atunci, urmează să se lanseze succesiv site-ul și zona social-media.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea, fost deputat, ministru și viceprimar la sectorul 6 din partea PSD. El a fost și șef al tineretului PSD în epoca Dragnea, după care a trecut la Pro România.

Petrea a declarat pentru Paginademedia.ro că s-a retras din politică și că trecutul sau nu va afecta în vreun fel independența noului post de știri.

„Am fost ales de Consiliul de Administrație al Universității, format din 30 de persoane. Nu cred că trecutul meu politic ar putea afecta noul post de știri. Mai mult, eu am atribuții doar pe zona administrativă. După cum am anunțat, redactor-șef va fi altcineva, o persoană aleasă în mod transparent. Eu mi-am dat demisia din Pro România și nu mai am legături cu zona politică”, a spus Gabriel Petrea.

De asemenea, acesta nu este singurul om de la vârful UPB apropiat de zona politică. Mihnea Costoiu, rectorul UPB, este fost senator PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here