Fotbal – EURO 2024 | Franz Beckenbauer va fi omagiat la ceremonia de deschidere

Sursa foto: Wikipedia

Franz Beckenbauer, una din legendele fotbalului mondial, care a încetat din viaţă pe 7 ianuarie la vârsta de 78 de ani, va fi omagiat cu prilejul ceremoniei de deschidere a EURO 2024, care va avea loc vineri pe Allianz Arena din Munchen, înaintea meciului inaugural dintre selecţionatele Germaniei şi Scoţiei, informează EFE, citată de Agerpres.

Căpitanii emblematici ai echipelor Germaniei campioane europene, Bernard Dietz (1980) şi Juergen Klinsmann (1996), o vor însoţi pe soţia celui care era supranumit „Kaiser”-ul, Heidi, la prezentarea Cupei ”Henri Delaunay” pe teren, înainte de începerea turneului, ocazie cu care vor fi prezentate cele trei echipe germane care au cucerit titlul continental.

Beckenbauer a fost căpitanul Germaniei de Vest la Campionatul European din 1972, câştigat de „Mannschaft” după victoria din finala cu Uniunea Sovietică, participând totodată la victoria de la Cupa Mondială din 1974, dar şi la câştigarea titlului mondial din 1990 în calitate de selecţioner al echipei Germaniei.

Beckenbauer a jucat la Bayern între 1964 şi 1977, cucerind patru din cele 32 de titluri în Bundesliga, dar şi trei Cupe ale Campionilor Europeni. El a fost antrenorul bavarezilor în două rânduri şi preşedintele clubului din 1994 până în 2009.

EURO 2024: România, la turneul final după 8 ani. Țara noastră are lotul cu cea mai mică valoare / Ce echipe se anunţă favorite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here