FOTO | Iordache, fără mască în Parlament. Clotilde Armand: Sper că Poliția își va face treaba și acum

Sursa: Facebook/Clotilde Armand

Europarlamentarul USR Clotilde Armand publică, miercuri, o fotografie pe Facebook în care vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, nu poartă mască de protecţie în Parlament, încălcând astfel legea din perioada stării de alertă. ”Poliţia Română i-a amendat pe toţi miniştrii din fotografia de la aniversarea lui Ludovic Orban pentru că n-au purtat masca. Sper să-şi facă treaba şi în această situaţie”, a scris eurodeputatul pe Facebook, potrivit News.ro.

”Asta e o captură de acum câteva minute din Parlamentul României. Domnul deputat PSD Florin Iordache încalcă aici mai multe reguli. Toată lumea poartă mască însă dl Iordache se vrea mai «deştept»”, a scris, Clotilde Armand, pe Facebook. 

Aceasta face referire la legislaţia din timpul stării de alertă care prevede că purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie.

”Cine nu respectă legea trebuie să plătească. Acum câteva zile Poliţia Română i-a amendat pe toţi miniştrii din fotografia de la aniversarea lui Ludovic Orban pentru că n-au purtat masca. Sper să-şi facă treaba şi în această situaţie Politia Romana. Fără alte întrebări”, a mai scris Cotilde Armand.

O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări a fost publicată, vineri, pe Facebook. Niciunul dintre cei din fotografie nu poartă mască de protecţie. Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern.

Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

„Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă”, a transmis Guvernul.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cinci membri ai Executivului.Toate amenzile au fost achitate prin Ghiseul.ro, au anunţat reprezentanţii Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here