FOTO | Lumi paralele. Ce imagini livrează Yandex și Google, după căutarea „Bucea”

Când cauți imagini după cuvântul „Bucea”, motorul de căutare Yandex oferă, în mod implicit, fotografii ale unui oraș care nu a fost încă afectat de război. Pentru unii utilizatori, motorul de căutare oferă mai întâi fotografii „pașnice”, apoi de război. Prin comparație, o căutare pe Google întoarce implicit doar fotografii cu militari, morți, clădiri distruse și echipamente arse. Ambele motoare de căutare oferă astfel de rezultate atât utilizatorilor din Rusia, cât și celor din străinătate, notează MEDUZA, care citează UNIAN.

În același timp, dacă selectezi criteriul „Proaspăt” în setările de căutare a imaginilor din Yandex, atunci mai întâi vor fi afișate fotografii din timpul războiului din Bucea. În plus, a remarcat Mediazona (entitate media declarată „agent străin” în Rusia), la căutarea după cuvântul „Bucea”, înainte de orice rezultatele Yandex afișează anunțul următor: „Unele materiale de pe internet pot conține informații inexacte. Vă rugam să fiți atenți”.

„Când e vorba de imagini asociate căutărilor după toponime, este scăzută prioritatea acordată imaginilor publicate recent, întrucât de obicei utilizatorii au nevoie de imagini de bază ale orașelor”, a explicat biroul de presă al Yandex. Cu toate acestea, până în seara zilei de 4 aprilie, la căutarea după lui Bucea, pe Yandex au început să apară în primul rând fotografii de război ale orașului.

Atrocitățile de la Bucea. Vestul, împins în zona periculoasă. Propagandiștii români ai Rusiei trebuie „tratați”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here