Un copil de 8 ani din Grecia, nevaccinat, a murit din cauza difteriei, boală considerată eradicată de 30 de ani

Un copil în vârstă de 8 ani a murit în urmă cu două zile în Grecia din cauza difteriei, boală considerată eradicată de acum 30 de ani. Copilul nu era vaccinat împotriva bolii, iar vestea a șocat comunitatea medicală din Grecia, scrie Euractiv.com.

În Grecia, ultimul deces al unui copil din cauza difteriei s-a înregistrat în urmă cu 30 de ani.

Potrivit presei din Grecia, copilul era, cel mai probabil, nevaccinat. El a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii nu au mai reușit să îi salveze viața.

Directorul spitalului de pediatrie din Grecia unde a fost tratat copilul a declarat că acesta nu făcuse vaccinul care protejează împotriva difteriei și care ar trebui administrat, în mod normal, la o vârstă fragedă.

În România, medicii de familie au cerut, în urmă cu o săptămână, Ministerului Sănătății, lansarea de urgență a unui program național de vaccinare împotriva difteriei pentru persoanele expuse riscului de îmbolnăvire, program care să cuprindă măsuri de susţinere/compensare a costurilor pentru vaccin si campanii de informare si conștientizare a populaţiei.

Apelul are loc în contextul în care în Ucraina, la granița cu România, au fost înregistrate cazuri de difterie. La nivel naţional nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie din anii ’80.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here