Franța, anunț îngrijorător: va dezvolta ”soldați îmbunătățiți”

Armata franceză a primit aprobarea pentru a demara cercetările în vederea dezvoltării unor ”soldați îmbunătățiți”, informează BBC.

Un raport a stabilit condițiile în care ar trebui să se desfășoare în viitor introducerea unor implanturi și alte tehnologii concepute pentru a îmbunătăți performanța soldaților pe câmpul de luptă.

În raport se mai arată că și alte țări iau în calcul această posibilitate și că Franța trebuie să țină pasul, scrie Digi24.

Florence Parly, ministrul francez al Apărării, a subliniat nevoia de a gândi în avans.

Într-un discurs ținut săptămâna trecută, Parly a spus că Franța nu are planuri imediate de a dezvolta tehnologii „invazive” pentru soldați. „Dar trebuie să fim conștienți”, a adăugat ea. „Nu toată lumea are scrupulele noastre și trebuie să fim pregătiți pentru orice ne poate aduce viitorul”.

Parly a mai spus că trebuie explorate „modalități de a ne menține superioritatea operațională, fără să întoarcem spatele valorilor noastre”.

Informațiile din raportul realizat de Comitetul de etică al forțelor armate franceze au fost făcute publice marți.

Oamenii caută de multă vreme modalități prin care să-și crească abilitățile fizice sau cognitive pentru a purta războaie”, a avertizat ministrul francez. „Cercetările ar putea duce în final la sisteme de îmbunătățire introduse în corpurile soldaților”.

Raportul menționează cercetări pentru implanturi care ar putea „îmbunătății capacitatea cerebrală” sau care i-ar putea ajuta pe soldați să distingă mai ușor un aliat de un dușman. Totodată, comandații ar putea să localizeze mai ușor soldații sau să le citească semnele vitale de la distanță.

Trasarea unor limite din punct de vedere etic, menționează raportul, era un proces „esențial”. Modificările genetice ar trebuie interzise, potrivit documentului, la fel orice practici „care ar pune în pericol integrarea soldatului în societatea sau întoarcerea la viața de civil”.

Florence Parly a spus în discursul ei că dezvoltarea implanturilor neurologice în domeniul civil progresează rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here