Franţa nu a inclus până în prezent în raportarea numărului deceselor provocate de COVID-19 persoanele care au murit în urma acestei boli acasă ori în azilele de bătrâni, ceea ce stârneşte îndoieli asupra transparenţei guvernului francez, care însă a promis că va cuprinde şi aceste decese în statistici ”în zilele următoare”, relatează agenţia EFE.

”Vom oferi aceste cifre imediat ce vom avea datele consolidate”, a spus joi la postul LCI purtătorul de cuvânt al guvernului, Sibeth Ndiaye, informează agerpres.ro.

Până joi dimineaţă s-au înregistrat în Franţa 1.331 decese provocate de coronavirus, cifră care nu cuprinde decesele survenite la domiciliu şi în azilele de bătrâni, din cauza unor ”dificultăţi tehnice”, după cum justifică Ministerul francez al Sănătăţii.

Azilele de bătrâni ”nu sunt conectate la sistemul care permite coroborarea cifrelor cu cele ale spitalelor, ceea ce complică culegerea informaţiilor’‘, explică surse ale Agenţiei de Sănătate, situaţie care ar urma să fie rezolvată după ce azilele de bătrâni au început de miercuri să primească un nou sistem de evidenţă care va permite unificarea datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here