Franța, în stare de șoc din cauza atacurilor ritualice macabre asupra cailor

În jur de 30 de atacuri de o cruzime inexplicabilă asupra cailor au fost raportate în Franța: animalele sunt crestate cu cuțitul sau le sunt tăiate urechile. Atacatorii țintesc cai și ponei de pe pășuni din Franța, înarmați cu cuțite, iar autoritățile suspectează că ar fi vorba de mutilări ritualice, relatează The Guardian.

Polițiștii sunt consternați de atacurile macabre asupra bietelor animale care sunt găsite sângerând, cu cel puțin o ureche tăiată, de obicei cea dreaptă, amintind de trofeele pe care le iau matadorii după ce se luptă cu taurii în coride.

Aproximativ 30 de astfel de atacuri au fost raportate în Franța, a declarat, vineri, ministrul francez al Agriculturii. Un atac a fost raportat în februarie, conform publicației franceze Le Point.

Cu fiecare atac, misterul nu pare decât că se adâncește.„Nu excludem nicio ipoteză”, a declarat Julien Denormandie, ministrul de Externe francez.

Doi atacatori au fost descoperiți într-un sat din regiunea Bourgogne-Franche-Comte, acolo unde încercau să atace animalele dintr-un adăpost. Ei au intrat într-o altercație cu persoana care se ocupa de adăpost, iar bărbatul a dat apoi semnalmentele atacatorilor polițiștilor care au reușit să le facă portretele.

Înainte aveam încredere să îmi las caii pe pajiște, acum însă simt un gol în stomac de fiecare dată”, a spus Nicolas Demajean, cel care se ocupă de adăpostul Ferma Speranței.

Demajean a fost alertat de guițatul porcilor că ceva nu este în regulă. Unul dintre atacatori era înarmat cu un cosor cu care a reușit să îl rănească pe Demajean, în timp ce celălalt atacator a lovit cu cuțitul doi ponei. Ulterior, cei doi s-au urcat într-o mașină și au fugit de la locul faptei.

Marți, un alt ponei tânăr a fost atacat în Saone-et-Loire. Într-un alt caz, unui cal i-au fost scoase organele, iar în iunie, un măgăruș care participa la târguri de Crăciun a fost ucis cu bestialitate.

Teoriile cu privire la motivațiile acestor atacuri revoltătoare abundă în Franța. Unii cred că este vorba de un ritual morbid de mutilare sau de provocări macabre transmise pe rețelele sociale.

Un cal temător nu poate fi prins. Doar acei cai care sunt obișnuiți cu oamenii se vor apropia și vor considera normal faptul că li se pune un ham sau o sfoară în jurul gâtului”, a spus Aude Giraudet, doctor veterinar și șefa diviziei cabaline de la prestigioasa Școala Națională Veterinară de la Alfort, de lângă Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here