Franţa nu va boicota diplomatic JO de la Beijing. Macron: „Trebuie să fim clari”

Preşedintele Emmanuel Macron a vorbit joi despre decizia anumitor ţări occidentale (Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Australia) de a boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-22 februarie 2022). El a reiterat că Franţa nu va urma exemplul acestora, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

„Trebuie să fim clari, fie spunem: facem un boicot complet şi nu trimitem sportivi; fie spunem: încercăm să reluăm lucrurile şi să avem o treabă, o acţiune utilă ca întotdeauna la nivel internaţional”, a declarat preşedintele, înainte de a adăuga că să se decidă un boicot pur diplomatic, dar nu sportiv, olimpiadei. este o măsură „foarte mică şi simbolică”.

În ultimele zile, SUA, Canada, Australia şi Marea Britanie au decis boicotarea diplomatică a evenimentului, acuzând Beijingul în special de nerespectarea drepturilor omului, mai ales faţă de vizitele comunităţii uigure sau Hong Kong. . În schimb, Beijingul a avertizat că ţările care boicotează diplomatic Jocurile Olimpice din 2022 „vor plăti”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here