Franţa, record absolut cu 30.621 de cazuri noi de COVID în 24 de ore

Ministerul Sănătăţii din Franța a raportat joi 30.621 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, număr record de la implementarea screeningului masiv.

Franța a reintrodus starea de urgență sanitară din cauza răspândirii coronavirusului.

Rata de pozitivare se ridică la 12,6%, potrivit datelor comunicate de autoritățile sanitare franceze. 88 de persoane au murit în spital, numărul total al deceselor ajungând la 33.125, relatează Le Figaro.

Administraţia de la Paris a anunţat, miercuri, reinstituirea stării de urgenţă sanitară pe teritoriul Franţei începând din 17 octombrie, dar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autorităţile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus. 

Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. „Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a argumentat președintele.

Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat şeful statului francez.

Emmanuel Macron spune că oricine încalcă restricţiile de circulaţie care vor fi impuse în marile oraşe din Franţa va fi amendat cu 135 de euro (158,61 lire sterline), relatează Reuters, citată de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here