Franța se așteaptă să fie lovită curând de al patrulea val, circa 40% dintre cazurile de COVID sunt infectări cu varianta Delta

Atmosphere masked people in the Place Vendôme during a lockdown(Containment) imposed to slow the spread of the coronavirus disease (COVID-19), Paris, in France, May 02, 2020.//03PARIENTE_13450011/2005031351/Credit:JP PARIENTE/SIPA/2005031359, Image: 516677890, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia

Infectările cu varianta Delta a coronavirusului, înalt transmisibilă, reprezintă acum în jur de 40% dintre cazurile din Franţa, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, care a avertizat că un al patrulea val de epidemie ar putea lovi în curând ţara, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit lui Attal, rata de creştere a infectărilor este mai ridicată în 11 regiuni din Franţa, în special la Paris.

Guvernul francez va avea lunea viitoare o reuniune pentru a discuta situaţia epidemiei de COVID-19, în prezent fiind examinate toate scenariile posibile privind răspunsul la o resurgenţă a infectărilor, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În acest context, el a reiterat că noile măsuri ar putea include obligativitatea cadrelor medicale de a se vaccina.

Delta are indicativul B.1.617.2, fiind o mutaţie SARS-CoV-2 care a apărut iniţial în India. Primul caz Delta a fost identificat în decembrie 2020, iar tulpina s-a răspândit rapid, devenind în curând tulpina dominantă a virusului atât în India, cât şi în Marea Britanie.

Spre sfârşitul lunii iunie, Delta a reprezentat deja mai mult de 20% din cazuri în SUA, potrivit estimărilor Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Acest număr creşte rapid, iar OMS spune că tulpina va deveni în curând varianta dominantă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a numit această versiune a virusului „cea mai rapidă”.

Persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 sunt cele mai expuse riscului. În SUA, există un număr disproporţionat de persoane nevaccinate în statele sudice. Copiii şi tinerii reprezintă, de asemenea, o preocupare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here