Potrivit unui comunicat al Centrului FSB pentru Relațiile publice, este vorba de Mart Lätte, consulul estonian la Sankt Petersburg. Singura informație provine de la FSB: “Agenții din Sankt Petersburg ai serviciului de securitate l-au prins în flagrant pe consulul eston în timp ce primea materiale clasificate de la un cetățean rus”, se arată în comunicatul remis agenției Interfax, scrie biziday.ro.

“Această activitate nu este compatibilă cu statutul de angajat diplomatic și are un caracter clar ostil față de Federația Rusă. Se vor lua măsuri împotriva diplomatului străin în conformitate cu normele dreptului internațional”, a declarat serviciul special.

Autoritățile estoniene nu au reacționat deocamdată, dar astfel de tensiuni între Rusia și Estonia sunt frecvente. Totuși, activitatea FSB s-a intensificat în ultima perioadă, pe fondul tensiunilor cu Ucraina, cu SUA și UE. În aprilie, FSB a reținut un diplomat ucrainean tot la Sankt Petersburg, acuzându-l, de asemenea, că a primit informații sensibile de la un cetățean rus. Ulterior a fost expulzat, ceea ce a dus la expulzarea unui diplomat rus de la Kiev.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here