Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a fost atenționată duminică de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) asupra faptului că face confuzii grave între persoanele infectate cu coronavirus și cele internate în spital și a acuzat-o de ”prezumții conspiraționiste”, după ce primarul general a susținut că guvernul minte atunci când raportează numărul de persoane infectate cu coronavirus în București.

Comunicatul integral al GCS:

Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare.

Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate.

De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor.

Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Reacția GCS vine după ce Gabriela Firea a acuzat Ministerul Sănătăţii de „dezinformare şi manipulare”, cu privire la numărul raportat al persoanelor infectate cu noul coronavirus în ultima zi în Capitală, susţinând că Bucureştiul nu este „nici pe departe focar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here