Inquam Photos / Octav Ganea

Lider al PSD București, Gabriela Firea a anunțat, duminică, într-o conferință de presă că a primit mai multe telefoane de la anumiți lideri ai PSD care i-ar fi propus să preia conducerea partidului. Primarul Capitalei susține că a refuzat ofertele.

Eu susțin această echipă de conducere, îl susțin pe Marcel Ciolacu pentru președinția partidului și pe Paul Stănescu în calitate de secretar general. Consider că sunt doi oameni care au dovedit că sunt atașați valorilor naționale, că sunt atașați valorilor social-democrate, onești și consider că nu e momentul acum să se reaprindă o scânteie a unui conflict în partidul nostru pentru că doar am da apă la moară adversarilor politici.

Să nu intrăm iar într-o zonă în care contează în ce bisericuță ești, restaurantul la care mergi să mănânci, cum îți ascuți sabia, cu cine mai vorbești să te susțină. Și dacă se vor face bisericuțe eu nu voi intra în niciuna.

Am auzit și eu tot felul de lucruri și știu că sunt anumite persoane care și-ar dori ca în PSD să nu fie liniște. (…) Am mai primit niște telefoane, nu vă dau nume ca să nu contribui la o stare tensionată în partid. Am declinat orice propunere, orice ofertă, sunt o persoană verticală. Mi-am declarat susținerea pentrru această formă de conducere, poate data viitoare, peste 5 ani, peste 10 ani”, a declarat Firea.

Antena 3 susține, citând surse din PSD, că baronii i-ar fi cerut lui Ciolacu să se retragă din fruntea PSD. Întâlnirea a avut loc la o pensiune din apropierea municipiului Bârlad. Reuniunea a fost convocată de Dumitru Buzatu, care în ultimele zile a ieșit în evidență prin refuzul de a purta mască de protecție.

Baronii ar fi foarte nemulțumiți de prestația lui Ciolacu, solicitându-i direct să facă un pas în spate. Buzatu a susținut că membrii simpli nu se simt reprezentanți de Marcel Ciolacu în calitate de președinte, iar la Congres ar fi bine să candideze un alt lider al partidului. Și ceilalți baroni roșii au fost de acord cu Buzatu: Ionel Arsene, Marian Oprișan și Dragoș Benea, liderul PSD Bacău.

Ciolacu ar fi replicat că nu ține cu dintii de fotoliul de președinte al PSD, însă la acest moment nu există o alternativă, pentru că alți lideri, cum ar fi Gabriela Firea, nu doresc să-i ia locul. Antena 3 afirmă că secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, i-a luat apărarea lui Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here