GALERIE FOTO | O artistă ucraineană redă viaţă ruinelor din ţara sa

Saşa Anisimova

Saşa Anisimova, graficiană şi ilustratoare în vârstă de 30 de ani din Harkov, emoţionează lumea întreagă cu siluetele schiţate pe fotografii ale ruinelor din oraşul său, transmite News.ro.

Siluetele sale albe desenate pe imagini ale clădirilor bombardate fac înconjurul lumii.

De mai multe săptămâni, Saşa Animisova evocă cu sensibilitate agonia oraşului ei. Pe contul de Instagram, ea a publicat ilustraţii emoţionante de o profundă nostalgie. Un mod, pentru ea, de a perpetua viaţa.

Tânăra a putut să fugă din Harkov şi să se refugieze la Cerkasî, în centrul Ucrainei. De atunci, ea urmăreşte de la distanţă sinistrele evenimente care îi afectează oraşul natal.

Pe 14 martie, ea a publicat prima creaţie, imaginându-i pe locuitorii unui bloc abandonat, pe fiecare în apartamentul lui. „Nu ştiu cât timp va dura asta, nu ştiu câte persoane au rămas fără case şi fără cei dragi”, a scris ea în mesajul care însoţeşte ilustraţia.

„Când am văzut această fotografie oribilă a clădirii fără faţadă, mi-am imaginat cum trăiau oamenii acolo. Şi ce au pierdut. Ideea a fost de a arăta cum erau vieţile noastre. Vieţile care ne-au fost furate”, a explicat ilustratoarea pentru BFM TV prin Skype.

Prin arta sa, Saşa Anisimova vrea să-şi ajute ţara. Pe Instagram, ea comercializează tricouri şi accesorii cu desenele sale, însoţite de mesajul: „Ucraina nu este singură” şi de fatala dată 24 februarie 2022.

KOMMERSANT | Impactul asupra operatorilor telecom ruși după interzicerea echipamentelor Nokia și Ericsson

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here