GALERIE FOTO | Splendoare și fleșcăraie. Cum arată Bucureștiul după ninsoare

Inquam Photos / Octav Ganea

Decorul cotidian din Capitală se împarte în două peisaje astăzi: estetica de basm a ninsorii depuse pe copaci și urmările de pe șosele, unde traficul și așa aglomerat a primit o notă suplimentară de haos.

Joi dimineață, circulația tramvaielor este blocată în cartierul Rahova. De asemenea, sunt probleme și în sectorul 6, la Valea Cascadelor, precum și pe linia tramvaiului 41, în zona Piața Presei.

Așa că oamenii au fost nevoiți fie să meargă pe jos la serviciu, fie să ia cu asalt peroanele de metrou.

Alte zone din București în care ninsoare dă bătăi de cap sunt:

  • tramvaiele 1, 8, 11, 25 şi 47 sunt blocate pe Şoseaua Progresului, la INOX, pe sensul Şoseaua Viilor;
  • linia 21 este blocată pe Calea Moșilor.

Între timp, pe potecile de pe trotuare, pietonii sunt nevoiți să „baleteze” prin stratul de zăpadă deja topit, prin bălți de zloată.

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Anunțul PMB

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că, pentru perioada următoare, sunt pregătite să intervină în Capitală aproximativ 740 de utilaje şi 415 operatori, iar stocurile de material şi soluţii antiderapante se ridică la 21.260 de tone.

„În momentul de faţă sunt pregătite pentru a interveni 334 de utilaje destinate să împrăştie material antiderapant şi pentru pluguit zăpada şi 415 operatori pe timpul nopţii. Totodată, sunt disponibile, în total la nivelul celor şase sectoare, 21.260 de tone de material şi soluţii antiderapante”, informează PMB într-un comunicat.

Conform sursei citate, dacă evoluţia fenomenelor meteorologice o va impune – respectiv dacă vor fi necesare transportul şi evacuarea zăpezii -, parcul de intervenţie va fi suplimentat până la un total de 741 de utilaje.

De asemenea, echipele DGASMB realizează acţiuni pentru depistarea persoanelor fără adăpost, pe care le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. Echipele DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centrele Municipalităţii, precum şi băuturi calde (ceai şi supă), precizează PMB.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale (telefon scurt 021.9524), la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Capitalei.

PMB reaminteşte că pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/ precipitaţiilor.

Intervențiile pompierilor

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au participat la 179 de intervenţii pentru îndepărtarea efectelor vremii rele, anunţă Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

În Bucureşti, pompierii au efectuat 160 de intervenţii pentru îndepărtarea a 104 copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil, 29 elemente construcţie, patru panouri publicitare, şapte stâlpi căzuţi pe carosabil, două semafoare căzute şi 14 elemente desprinse.

Potrivit sursei citate, în judeţul Ilfov au avut loc 19 intervenţii în cazul a opt copaci căzuţi pe carosabil, patru stâlpi căzuţi, un element de construcţie şi şase alte elemente desprinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here