GALERIE FOTO-VIDEO | Regele Charles, un mare prieten și un vizitator frecvent al României

Inquam Photos / George Călin

Regele Charles al III-lea este, începând de azi, monarhul Marii Britanii. În ultimii 25 de ani, ca moștenitor al tronului, a manifestat un deosebit interes pentru România, începându-și în 1998 vizitele particulare și oficiale.

Este implicat în păstrarea patrimoniului cultural românesc, achiziţionând şi restaurând mai multe case vechi din mediul rural. Ultima dată, a vizitat România la 25 mai 2022, având atunci întrevederi cu preşedintele şi cu premierul României, dar şi cu Custodele Coroanei române, Margareta.

  • La 2 iunie 2015, a fost lansată Fundaţia ”Prinţul de Wales”, organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Fundaţia ”Prinţul de Wales” este parte din ”The Prince’s Charities Group” şi are sediul în Viscri, judeţul Braşov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO.
  • Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit, la 29 martie 2017, Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.
  • În septembrie 2019, a pus bazele Iniţiativei Pieţelor Durabile, în colaborare cu Forumul Economic Mondial, potrivit https://www.princeofwales.gov.uk/.

Sursa: Agerpres

Asemănările remarcabile dintre Regina Elisabeta și Alex Ferguson. Doi inovatori dispuși să ia decizii dificile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here